Über Brela

Brela Brela Brela

"Brela su vrela ljepote" - "s glavom u hladu, s trbuhom na suncu, s nogama u moru (istovremeno)" doista, zahvaljujuci gustim borovim šumama, lijepim plažama, bistrom moru, izvorima žive vode, Brela su več nekoliko desetlječa poznata kao jedno od najprivlačnijih turističkih mjesta u Dalmaciji.Ističu se izuzetno lijepom i gustom borovom šumom smještenom neposredno uz prekrasne šljunčane plaže, romanticnom i lijepo uređenom obalnom šetnicom, nadaleko poznatim restauracijama s morskim jelima.

Osim uživanja u kupanju, Brela nude i raznovrsne mogučnosti za sport i rekreaciju: tenis, bocanje, minigolf, stolni tenis, vodene sportove. U restauracijama nude se specijaliteti domaće i međunarodne kuhinje. Tijekom sezone održavaju se kulturne i zabavne priredbe. Organiziraju se izleti.

Brela su smještena oko 15 kilometara sjevero-zapadno od Makarske. Zbog gustih borovih šuma, dugih i pješčanih plaža i izvora vode, Brela već desetljećima igraju važnu ulogu u turizmu Makarske rivijere.

Naselje se sastoji od starog dijela ( Gornja Brela ) blizu stare ceste na brežuljku i novog dijela smještenog uz obalu (Donja Brela).

U Brelima šume i plaže okupane su briljantnim sunčevim sjajem. Povjetarac donosi miris mora a u zraku se osjeća aroma aromatičnog bilja. Glasanje galebova miješa se pjesmom ptica. 1986. Brela su okrunjena "Prvakom Jadrana" za velika dostignuća u turističkim aktivnostima. Mjesto je smješteno na obali između planine Biokovo i otoka Brača. Brela su jedinstvena u svojoj ljepoti sa prekrasnim plažama, borovim šumama, kristalno plavim morem. Mediteranska klima, sportske površine, marina, ekološko okruženje i opuštajući mir, servis vrhunske kvalitete u luksuznim hotelima i privatnom smještaju. Sve vam to jamči nezaboravni odmor.

Brela … cisto more, sunce… sve za uživanje. Valovi koji žure prema zlatnim plažama, tisuće borovih iglica nježno padaju na tlo… Prirodno naslijede: Hrast u Solinama, prirodni spomenik, tisuću godina star sa ogromnom krunom; planina Biokovo – park prirode sa nekoliko hortikulturnih spomenika (divlja vegetacija, geomorfološka i botanička lokacija), panoramski pogled – čudesan i prekrasan dragulj.